Tuesday, May 24, 2016

Νουντλς με γαρίδες

Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκα στην Κέρκυρα με το χορευτικό συγκρότημα στο οποίο συμμετέχω. Περάσαμε πολύ όμορφα αν εξαιρέσουμε τη βροχή που έπεφτε συνέχεια 2 μέρες. Παρόλα αυτά, σας έχω ρεπορτάζ με Κερκυραϊκά καλούδια που θα ανεβάσω σύντομα.


Πριν όμως από αυτό, να σας προτείνω ένα πάρα πολύ νόστιμο φαγητό που έφτιαξα τελευταία. Μάλιστα το έχω κάνει 2 φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί ήταν πεντανόστιμο. 


Μπορείτε να το κάνετε και με ζυμαρικά αντί για νουντλς. Επίσης, την πρώτη φορά καθάρισα στις γαρίδες μόνο στα κεφάλια, ενώ τη δεύτερη φορά, τις καθάρισα όλες. Επειδή είναι ζυμαρικά και θέλεις να απολαύσεις ζεστό το φαγητό, είναι προτιμότερο να τις καθαρίσετε ολόκληρες. 


Νουντλς με γαρίδες
Υλικά για 2-3 μερίδες
250 γρ. νουντλς
300 γρ. γαρίδες με κέλυφος ή όπως εσείς τις προτιμάτε
2 μεγάλα καρότα κομμένα ζουλιέν
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 κ. σ. σόγια σως*
4-5 κ. σ. σησαμέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
πιπέρι
(αλάτι μόνο στις γαρίδες και στο τέλος αφού δοκιμάσετε)


Εκτέλεση
Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε από τα κεφάλια τις γαρίδες και τις πλένουμε. Μπορείτε να τις καθαρίσετε εντελώς αν θέλετε. Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε στην άκρη σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας να τα έχουμε έτοιμα.
Σε τηγάνι, βάζουμε 2-3 κ. σ. σησαμέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για 1-2 λεπτά να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Αν είναι με κέλυφος, θέλουνε 1 λεπτάκι παραπάνω. Χωρίς κέλυφος, ένα λεπτό σε κάθε πλευρά, είναι μια χαρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες σε πιάτο.
Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα γυρίζουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε κι αυτά να σωταριστούν για ένα-δύο λεπτά.
Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε 1-2 κ. σ. σόγια σως ή, αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε σόγια σως, μπορούμε να βάλουμε ¼ από έναν κύβο λαχανικών, λίγο μπαλσάμικο (μια κουταλιά) και λίγο νερό. Αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις και ρίχνουμε μέσα και τα νουντλς ή τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Tip: είναι προτιμότερο να τις καθαρίσετε ολόκληρες τις γαρίδες, γιατί θα τις απολαύσετε καλύτερα με τα ζυμαρικά ή τα νουντλς, χωρίς να καθαρίζετε και να κρυώνει το φαγητό.

Για το "πώς να καθαρίσω τις γαρίδες", ανατρέξτε εδώ:

Καλή εβδομάδα!

5 comments:

  1. Πολύ ωραιο το πιατο αυτο και φαινεται ελαφρυ!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. Και μ έχει φάει η κόρη μου για νούντλς.
    Ωραίο κι εύκολο.. Θα το δοκιμάσω

    Φιλιααα :)

    ReplyDelete
  3. Μπορώ να βάλω ελαιόλαδα αντί σησαμέλαιο??

    ReplyDelete